HA ESTAT UN GRAN ANY!


20161129_094931Crònica de Carles G. Guinda
1 de gener de 2017
Fins sempre 2016! Benvingut 2017! Des de l’Associació de Periodistes Catalans Jugadors de Golf afrontem el nou any amb il·lusió i, jo diria que la majoria, amb ganes de rebaixar el handicap i millorar el nostre joc en general. Tot i això, fora bo donar un cop d’ull al que han estat per a nosaltres aquests 365 dies que ja ens han deixat. I no m’erro si afirmo que ha estat un gran any. Hem pogut gaudir dels millors camps del país, la meteorologia ha estat molt benèvola majoritàriament, i hem vibrat amb una de les millors disputes per a l’Ordre de Mèrit. Fins al darrer campionat, el que vàrem celebrar a un exigent Costa Daurada, quatre jugadors van tenir la possibilitat matemàtica d’adjudicar-se el premi de la regularitat. Manel Jiménez, Jordi Casoliva, Jordi Rios i Alfonso Gallardo van sortir a jugar en el mateix partit i, n’estic convençut, van sentir la pressió del moment perquè aquell campionat va anar a parar a mans d’Alberto Ruiz, que va saber treure millor partit de les circumstàncies.

La classificació de l’ordre de Mèrit no es va veure gaire afectada en principi. Manel Jiménez la va acabar guanyat per davant d’un Jordi Casoliva al que li va acabar treient més de dos-cents punts, després que aquest últim l’encapçalés durant moltes setmanes. Alfonso Gallardo, no sense lluita, es va quedar relegat per només dos punts a la quarta posició, en favor de Jordi Rios que, a l’últim moment, va sumar la seva victòria al campionat Match Play. El resultat final de Jiménez es va anar treballant amb les seves victòries a Bonmont, Llavaneres i Perelada, i al seu bon joc al llarg de l’any, que l’han dut, a més a baixar el seu handicap, a obtenir nombrosos top tens i a una regularitat envejable en el seu joc. Casoliva per la seva part, es va endur el Ruins, el sempre complicat Raimat, Pals i la Cerdanya, malgrat que a la recta final la seva regularitat va anar de baixa. Rios, que ha tornat al handicap d’un sol dígit, es va endur Camprodon – allí on Núria Pastor va fer una volta de 9 forats sumant uns impressionants 21 punts – i el ja citat campionat de Martch Play. Gallardo tot i començar una mica erràtic, ja anunciava lluita durant total la temporada, però es va despertar a l’Open d’Andorra i va rematar la feina a Golf d’Aro.

La competitivitat de l’Odre de Mèrit s’ha vist també demostrada pel gran nombre de guanyadors als diferents torneigos. Només cal començar per l’inevitable Josep Maria Farràs a Terramar, per José Carlos Sorribas a Panoràmica, Nuria Pastor al Carnestoltes i Benito Medina al Quaresma – aquests dos últims disputats a Reus – per José Antonio Ros a l’excutive de Barcelona, per un immens Joan Perich que s’endugué El Vallès, Sant Marc i el Costa Brava; o pel veterà i estimadissim Edelmiro Pasqual que es va imposar a Vallromanes. Capítol apart mereix la temible presència de Lluís Buxeres que no va donar opcions als complicats camps del Montanyà, de l’Empordà i l’impossible PGA Stadium. Paco Martínez va donar la campanada a Torremirona, mentre que Núria Pastor es va adjudicar el primer campionat nocturn de l’Associació a Can Cuyàs que, dissortadament, es va disputar a nou forats per culpa d’una forma tempesta elèctrica. Un esforçat Jordi Gonzalvo es va endur la prestigiosa victòria a Fontanals, Jordi Quixano s’adjudicà La Roca abans de la plantada d’arbres, Antonio Corgos va donar una gran mostra de la seva classe a Sant Cugat, mentre que Jordi Alonso va deixar petjada al Lumine Hills

Així doncs, Manel Jiménez ha guanyat l’Odre de Mèrit 2016, seguit dels ja citats Jordi Casoliva, Jordi Rios i Alfonso Gallardo, a més de Joan Perich, Jordi Alonso. Jordi Gonzalvo, José Antonio Ros, Ramon Chàfer (l’unic dels deu millors que no ha guanyat cap torneig però que ha demostrat la solidesa del seu joc) i Núria Pastor, que han completat el top ten.

Però si parlem de l’any hem de mencionar l’ingent treball de Renée Zeichen i de Jaume Cadenas en el sempre exitós circuit de Pitch & Putt que ha tornat ha trepitjar el camps de Sant Cebrià, El Vendrell, Can Cuyàs, Vallromanes, Teià i Portal del Roc, per disputar l’hexagonal que s’adjudicaren Maria Lluïsa Jornet en Medal i Carles Font en Stableford. Ramon Cháfer va guanyar el primer Campionat de Catalunya per a Professionals dels Mitjans de Comunicació que es va jugar al Portal del Roc. I si l’Ordre de Mèrit de golf va ser disputada, es pot dir el mateix de la primera Ordre de Mèrit de Pitch & Putt, que es completà amb la inevitable visita a Mas Gurumbau.  Jordi Gonzalvo va guanyar l’OM imposant-se a Francesc Roura per poc més de 40 punts, seguit de l’incombustible Carles Font, José Antonio Ros, Ramon Cháfer, Benito Medina, Baltasar Dicente, Edelmiro Pascual, Joan Bonjoch i Maria Lluïsa Jornet.

img_3538I tancàrem 2016 amb el tradicional Dinar de Nadal que, per segon any, celebràrem a Terramar, on vàrem estar molt ben acompanyats pel secretari general de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; pel vice president de la Federació Catalana de Golf, Ramon Nogué; pel vice president del Circuit Europeu de Golf, Àngel Gallardo; per  Josep Maria Farràs com a amfitrió del Club de Golf Terramar; i amb la presència del que creiem que ha estat millor golfista català de l’any, en la nostra modesta opinió, el lleidatà Carlos Pigem. Un enorme punt final que, com l’any passat, va donar el tret de sortida a l’Odre de Mèrit 2017 de l’ACPJG, i que ha tingut un més que notable ressò mediàtic.

Però si 2016 ha estat un gran any, 2017 no té mala pinta. Poden aparèixer nous camps al calendari, tornarem als Pirineus, a Andorra i a Panoràmica, hi haurà canvis a la competició de match play i a la de Pitch & Putt… però de tot això ja s’anirà informant a pams. El que si està clar és que Manel Jiménez haurà de defensar el títol, i la feina no serà fàcil. Son cada vegada més el qui truquen a la porta de l’apreciat guardó de la regularitat. Que guanyi el millor. Tindrà molta feina.

I si voleu veure les fotografies del dinar de nadal a Terramar aquí teniu l’enllaç: https://www.flickr.com/photos/142827982@N06/sets/72157674478494714

Finalment, només per a malalts molt malalts, també podeu consultar la llista de pars i birdies de la temporada 2016, recopilada per l’emèrit doctor Joan Poquí, clicant AQUÍ