Peralada, un estiu de golf, música… i Almodóvar

Peralada és molt més que golf, especialment a l’estiu, quan es posa en marxa el Festival de Peralada que des de 1985 reuneix els millors artistes nacionals i internacionals.

L’estiu, doncs, és el millor moment per a gaudir del golf, la música i la dansa. El Club de Golf acaba de millorar les condicions dels seus greens, de manera que el recorregut presenta un estat excel·lent per a la pràctica del nostre esport. El camp és una autèntica catifa, amb els carrers en perfecte estat, el rough amb la mesura justa perquè el recorregut tingui el nivell d’exigència requerit i els greens en un estat impecable perquè els jugadors puguin lluir-se. L’esforç que el club ha fet per a preparar el camp per a l’estiu s’ha vist plenament recompensat.

I perquè els jugadors tinguin les màximes facilitats per a jugar en les millors condicions, també les meteorològiques, el club començarà a programar sortides des de les 7.30 del matí a partir de l’1 de juliol. Millors temperatures, millors condicions, qué més es pot demanar?

El festival

Fundat en 1985, el Festival de Peralada és considerat una de les manifestacions artístiques més importants de l’època estival. El mecenatge en el Festival està integrat dins de la política de responsabilitat social corporativa del Grup Peralada, seguint l’esperit internacional de contribució activa a la cultura i a la difusió musical. Es tracta d’una iniciativa singular quant al suport i la difusió de la música. Una aposta clara per l’excel·lència de les propostes artístiques en la lírica i la dansa. La producció pròpia, l’aposta per nous creadors, el suport a compositors, les invitacions de grans artistes i grans companyies han contribuït a l’enriquiment cultural del nostre país.

Enguany se celebrarà entre el 19 de juliol i l’11 d’agost en els escenaris de l’església del Carmen del castell de Peralada, el mirador del castell i als jardins del Celler Perelada

La programació presenta 14 espectacles amb propostes artístiques cadascuna d’elles marcades amb personalitat pròpia. Grans noms com Beczala, Yoncheva, Savall, Pirozzi, el retorn de Sara Blanch i el debut d’Ismael Jordi, es donen cita en un festival que albergarà també dos grans noms del piano com Yuja Wang i l’emergent Yunchan Lim.

L’univers Almodóvar

En una edició en què el cartell del festival el signa Pedro Almodóvar (vegeu aquí al costat), es farà una incursió en l’univers del gran cineasta espanyol amb l’espectacle musical Pasión Almodóvar. Es tracta d’una proposta única amb la veu de Pasión Vega, on la cantant oferirà un recital amb cançons extretes de les pel·lícules del gran director manxec.

Així mateix, el festival presentarà a la biblioteca del Carme, del juliol al desembre del 2024, Vida detenida & Waiting for the Night, del mateix Almodóvar, una exposició formada per una sèrie d’imatges que podrien ser tretes dels interiors de les seves pel·lícules. Durant la visita, es podrà veure una selecció d’aquests bodegons que aniran acompanyats d’objectes vinculats amb l’univers creatiu de l’artista exposats a les vitrines de la biblioteca del castell.

Ja no hi ha excusa per a no gaudir d’una jornada completa a Peralada aquest estiu. Golf de bon matí, després una visita a l’Exposició Almodóvar i la millor música i dansa clàsiques a la tarda-nit.

Desplaça cap amunt