Recomanacions per un joc més àgil i correcte

Un cop més ens han arribat queixes de “joc lent” en un dels nostres tornejos. Donat què aquestes circumstàncies afecten no només al nostre grup de l’Associaició, si no també als restants jugadors del camp, voldríem fer-vos memòria d’unes quantes recomanacions per a fer més àgils i agradables els nostres tornejos.

– Estem jugant campionats, no juguem partidetes d’amics. Això vol dir que qualsevol comportament en el camp afecta a la nostra partida i a tot el col·lectiu.
– Juguem d’acord a Regles establertes i amb Normes d’Etiqueta que fan més àgil i més correcte el nostre joc i el de la resta de jugadors del camp.
– L’ús de telèfons mòbils s’ha de restringir exclusivament a casos d’emergència i amb el timbre apagat; no es pot anar jugant i fent feina a l’hora.
– L’ús d’instruments de medició encara no està totalment regulat per la Federació. Tot i això, es prega fer-ne ús sempre que no endarrereixi el ritme de joc.
– Fer-ne 3 swing de pràctiques abans de cada cop no garanteix un bon cop, només retarda el ritme de la partida.
– No podem cridar per avisar-nos de boles trobades i d’altres incidències. Els crits se senten també des d’altres forats i molesten.
– Quan s’han esgotat tots els punts stableford de la targeta s’ha d’aixecar bola. Si encara es vol fer l’últim putt, encara; però no es pot continuar jugant 4 o 5 cops més per a divertiment.
– El carret de pals o el buggy s’ha de deixar al costat de sortida del green
– Els jugadors amb buggy o moto han de procurar anar a la seva bola amb tots els pals susceptibles de jugar i estalviar-se anar i tornar del buggy.
– Les targetes s’omplen fora del green i sense retardar el joc de la següent partida.
– El ritme de joc el marca la partida de davant, no la del darrera. Si es perd forat (un forat sense jugadors) s’ha de facilitar el pas a la següent partida.
– El reglament marca 5 minuts com a límit per a buscar una bola perduda.
– És recomanable jugar una “bola provisional” quan hi han indicis de bola fora de límits o bola perduda (ambdós casos són obligatoris repetir cop, no es pot “dropar”) Si es juga “bola provisional” s’ha de dir què és provisional i indicar quina bola es juga.
– Quan es tenen dubtes de quina regla aplicar, és recomanable jugar dues boles i fer la consulta al final, abans de signar i lliurar la targeta.

El Comité Esportiu de l’ACPJG