Berasategui: “Al golf cada cop compte, al tennis et pots permetre un error”

L’excampió de tennis Alberto Berasategui va visitar la Federació Catalana per recollir el seu títol de campió de Catalunya de Periodistes, que va aconseguir de manera brillant a Golf La Roca

Berasategui, campió de Catalunya de Peridistes

Alberto Berasategui, d’origen basc (Arrigorriaga, 1973) però establert a Catalunya des de fa molts anys, gaudeix del golf quan el tennis ja ha deixat de ser el seu estil de vida, que va deixar professionalment als 28 anys. Continua sent un apassionat de l’esport que li va donar diners i fama -va arribar a guanyar 14 títols ATP i va ser finalista a Roland Garros el 1994, quan va perdre davant de Sergi Bruguera-, encara que el que ocupa actualment el seu cor és el golf.

“Ho vaig provar de molt jovenet ja que me’n vaig anar a una acadèmia als Estats Units amb només 13 anys i estava en un resort amb camp de golf i tennis. Els meus primers cops van ser allà”, recorda. “Ho vaig descobrir allà, em va agradar i vaig començar a llençar boles”.

En tornar a Barcelona amb 16 anys, va haver d’aparcar-lo per centrar-se en la seva carrera tennística, encara que en els últims anys de professional ja va començar a reprendre el golf amb els seus amics tennistes com Albert Costa, Àlex Corretja, Francis Roig i Galo Blanco. “Ens va venir el cuquet i ens vam fer socis del Golf Sant Cugat i de Vallromanes”, explica.

Després hi va haver una altra aturada on es van dedicar a entrenar i a tasques televisives, com l’Àlex, i ara han tornat amb força. De fet, Berasategui, Albert Costa i Tomàs Carbonell gaudeixen de la competició amb l’Associació Catalana de Periodistes Jugadors de Golf (ACPJG) ja que col·laboren amb els mitjans com a comentaristes en competicions tennístiques.

Berasategui Roland Garros

Berasategui, un gran ‘drive’ tant al tennis com al golf.

Berasategui, que reconeix gaudir més amb un bon drive –com feia amb la seva dreta en tennis– que un ‘approach’ a bandera, assegura que “el golf és més fàcil que el tennis si comences de gran, però al camp professional el golf és més difícil que el tennis”.

Ho argumenta així: “Arribar a l’elit de qualsevol esport és molt difícil però amb el tennis i el golf, veig una dificultat afegida al golf i és que cada cop compta, et pot arruïnar un torneig. En tennis, si comets algun error, pots acabar recuperant. El tennis té un component físic, però amb el golf, un mal dia et porta fora del torneig”, assegura.

Al camp amateur té clar que “per baixar handicap cal posar-hi hores. De vegades em passo un mes que només jugo una partida i altres setmanes, tres. A mi em diverteix molt més jugar que llençar boles… El que millora és el que llença boles, ho reconec”, diu.

Intenta jugar de manera regular per intentar complir aquest handicap 11 que llueix, i ja mostra les seves virtuts com a campió de Catalunya de Periodistes, premi que va recollir a la seu de la FCGolf de mans del director esportiu, Juan Romeu, i el president de l’ACPJG , Ramon Palomar.

I per què tants professionals d’altres esports s’enganxen al golf? “El golf t’ofereix coses diferents, et sents a l’aire lliure, molta competitivitat, aquest cop bo que dónes, l’exigència, i aquesta competència amb tu mateix per baixar hàndicap fins on puc arribar… tot això enganxa”, diu Berasategui, que s’empassa per televisió moltde tennis, i sobre tot, golf.

Desplaça cap amunt