Alberto Berasategui, Campió de Catalunya

Golf La Roca
Alberto Berasategui

Classificacions

ESTADÍSTIQUES (per Jordi Alonso)

Alberto Berasategui, exfinalista a Roland Garros com a tennista, ha demostrat la seva altra gran habilitat aquest dimarts 23 de maig al Golf La Roca, on s’ha proclamat campió de Catalunya, dominant a més totes les classificacions.

Berasategui, jugant amb hàndicap 13, ha liderat la classificació hàndicap amb un total de 65 cops, per davant del 66 de Jordi Alonso i del 70 d’un altre extennista, Tomàs Carbonell. Carbonell ha estat el primer classificat de primera categoria (de 0 a 18,4 de hàndicap), Jordi Alonso ha estat el millor de segona categoría (de 18,5 a 26,4) i Joan Maria Batlle, amb 75 cops, ha encapçalat la classificació de tercera categoria (de 26,5 a 50).

A la classificació Scratx, Berasategui ha empatat a 78 cops totals amb Luis Buxeres, a qui ha superat en el desempat per tenir un hàndicap més alt. Tercer ha estat Pedro Murga (79).

Finalment, en la classificació stableford, que en aquesta jornada era purament testimonial, també ha manat Berasategui (42 punts), seguit de Alonso (41) i Carbonell (37).

AMB UN ÀRBITRE AL CAMP

Per primera vegada en la seva història, l’Associació ha disposat d’un àrbitre de la Federació Catalana per a resoldre sobre el terreny els dubtes que poguessin donar-se durant el joc. L’experiència ha estat un èxit rotund. Fins en quinze ocasions, nou d’elles a través del seu requeriment amb una trucada telefònica, els jugadors han sol·licitat la intervenció de Francesc Torras, qui al final del torneig ha valorat molt positivament l’experiència i ha destacat l’extraordinària col·laboració que ha trobat en tots els jugadors i la seva voluntat per a comprendre les explicacions sobre les regles consultades.

La majoria d’intervencions han estat per a casos d’alleujaments en el joc en situacions confuses. Des de l’Associació volem ressaltar la importància didàctica i la major justícia esportiva que suposa disposar d’un àrbitre federat. En pròxims tornejos es repetirà la iniciativa sota la fórmula de consultes telefòniques a distància.

Desplaça cap amunt