Per què jugar al golf és una mica més que un esport per a molts avui dia?

El golf té un abast global -jugar, veure o llegir sobre ell- d’aproximadament 108 milions als Estats Units, la qual cosa equival a un de cada tres estatunidencs majors de sis anys. En 2021, 34,2 milions d’estatunidencs van jugar al golf. I tampoc està disminuint, amb 2,5 milions de nous jugadors només l’any passat. En 2011 van ser 1,5 milions.
Llavors, què fa que el golf sigui tan popular? Quin és el secret d’aquest esport? A pràcticament tothom li agrada jugar al golf i seguir les diferents competicions de golf, fins i tot apostar en elles si existeix la possibilitat de fer-ho. No és d’estranyar que sigui un dels esports més apostats quan hi ha grans competicions als Estats Units ja que la seva popularitat no deixa de créixer.

No obstant això, hi ha altres persones que no consideren el golf com un esport perquè requereix un esforç físic menor a altres esports populars com el futbol o el tennis. És el moment de revisar quines són les claus d’aquest esport i algunes de les raons per les quals la seva popularitat no deixa de créixer als Estats Units i Europa.

El golf és una experiència

El golf no és només un esport. És una experiència. I no hi ha dubte que l’exuberant i bell entorn té alguna cosa a veure amb això. Els millors camps de golf de tot el món ofereixen impressionants greens, entreteniment fora del camp, menjar i alguns són fins i tot complexos turístics en tota regla.

Molta gent tria el golf perquè ofereix un excel·lent paquet global. Poden gaudir de l’esport en si, però l’entorn ofereix l’oportunitat de fer molt més. Els golfistes solen portar a les seves famílies de vacances, fer excursions amb els seus amics o prendre’s un temps amb els seus col·legues o socis de negocis. El golf es pot barrejar amb altres activitats d’oci, gaudint del sol i prenent un bon sopar o una copa.

Una forma estupenda de conèixer els camps és assistir als tornejos. Hi ha molts tornejos, com el Campionat de la PGA, on es juga en alguns dels millors camps de golf del món. Viatjar a diferents tornejos és el somni que molts aficionats compleixen cada temporada.

Permet ampliar el cercle social

Hi ha una raó per la qual els executius de negocis utilitzen el golf com a mitjà per a establir contactes: aquest esport és una fantàstica oportunitat per a divertir-se, fer exercici i establir relacions. Encara que el golf no és un esport d’equip, existeix un gran sentiment de companyonia entre els jugadors.

Jugar al golf porta bastant temps, estem parlant d’hores! No existeix un joc ràpid de golf. Entre putts i cops, els jugadors entaulen conversa i es coneixen. La majoria prendrà una copa o menjarà després, la qual cosa ho converteix en una veritable ocasió social.

Positiu per a la salut mental

Si alguna cosa ens han ensenyat els últims anys és que la salut mental és increïblement important. I és una cosa que cal treballar, cuidar i buscar activament per a millorar.

El golf és una eina fantàstica per a practicar l’atenció plena, redueix l’ansietat i esmorteeix els efectes de la depressió. Això no és només una conjectura, els estudis han demostrat que el golf té efectes positius tangibles en la salut mental.

Pot practicar-se a qualsevol edat

El golf és un esport que es pot començar a practicar fins a la vellesa. Això ho converteix en una excel·lent opció per a fer exercici amb regularitat. Alguns camps de golf, per exemple, fan que els jugadors recorrin entre 7 i 10 quilòmetres. Clar, no és una marató, però fa que la sang bombi i el ritme cardíac s’acceleri.

El golf està infravalorat en termes d’exercici. La gent creu que és un esport “fàcil”, i encara que és accessible, no significa que no sigui exigent. El propi swing posa en moviment tot el cos, per la qual cosa és una forma ideal d’obligar-se a fer esport amb amics.

Desplaça cap amunt