Peralada compleix 30 anys

NÚRIA BECH, DIRECTORA DE GOLF, RECORDA ELS MILLOS MOMENTS DEL CAMP, QUE QUALIFICA DE “VARIAT, PLA, NOBLE I AGRAÏT”

Va ser a l’octubre de 1993 quan el Club de Golf Peralada va iniciar la seva activitat esportiva i una trajectòria que l’ha consolidat com un dels grans camps de Catalunya, en un enclavament privilegiat que atreu golfistes de tot el món desitjosos de viure una experiència única en un resort que ofereix golf, oci, cultura i gastronomia.
Núria Bech, gerent i directora de Golf, recorda l’inici d’aquesta magnífica aventura: “Jo vaig començar com a comercial al maig de 1992 mostrant una maqueta del que anava a ser el camp a la recerca de socis que ens permetessin posar en marxa el projecte. Recordo la il·lusió i l’entusiasme que tots vam posar en la feina i que en poc en més d’un any es va construir i inaugurar el camp”.


-¿Quina ha estat l’evolució del camp durant tots aquests anys?
-Lògicament, els primers anys van ser d’assentament del terreny fins a aconseguir la consolidació d’un camp amb una gran varietat d’elements orogràfics que el fan molt atractiu per als aficionats.
-¿Ha sofert canvis al llarg de la història?
-El més important es el del forat 18, que va començar sent un par 4 i a l’any 2001, en ocasió de la construcció de l’hotel, es va convertir en l’emblemàtic par 3 que és avui en dia.
-¿Quins són els forats més característics i apreciats pels jugadors?
-Sens dubte, el citat 18 pels seus tees en unes illes enmig d’un llac. I personalment m’agraden molt el forat 5 en dogleg amb l’emblemàtic arbre enmig del carrer i el par 3 de 200 metres del forat 6.
-¿Quines competicions profesionals ha acollit el camp?
-Golf Peralada ha estat escenari de grans competicions i tornejos d’alt nivell com el Open Catalonia 95, les proves de la Pre-Qualifiying PGA quatre anys consecutius o la Sèniors Qualifiying Schole del circuit europeu. I aquest mateix any ha acollit per primera vegada en la seva història un torneig del LETAS, el segon circuit europeu femení. Per a nosaltres, albergar aquestes proves és un orgull ja que posiciona al nostre camp com un referent dels tornejos professionals.


Núria Bech recorda moments i anècdotes especials d’aquests 30 anys del Golf Peralada: “Per aquí va passar un joveníssim Jon Rahm amb 16 anys com a membre de l’equip d’Espanya en el Lacoste 4 Nacions. Ja era tot un espectacle veure’l jugar. I Joan Manuel Serrat sempre ha sortit a jugar l’endemà de les seves diferents actuacions en el Festival de Peralada, als jardins del Castell. També molts futbolistes han sortit al camp durant les estades que han fet a l’hotel i el camp de futbol que es va construir per aquests casos”.
El camp arriba als 30 anys en la seva màxima esplendor i a ple rendiment per els golfistes nacionals i internacionals. “Ara mateix tenim una majoria de visitants estrangers, un 80% aproximadament. Tots ens diuen que el recorregut és variat, pla, noble i agraït. També tècnic però assequible per a tots els nivells”.

Són 30 anys d’una història apassionant, un present brillant i un futur sens dubte esplendorós d’acord amb els projectes i iniciatives que l’equip que dirigeix Núria Bech ja està preparant. Felicitats!!

Desplaça cap amunt