Quatre ‘còndors’ en tota la història

És universalment conegut que un ‘birdie’ és acabar un forat amb un cop menys que el seu par assignat; un ‘eagle’ és fer-ho amb dos cops menys i un albatros, amb tres cops menys. Però, sabem com es diu en l’argot finalitzar un forat amb un resultat de menys quatre en un par cinc o sis?

Doncs bé, aquesta gesta rep el nom de ‘còndor’ i és tan increïble que només s’ha registrat oficialment en quatre ocasions en la història.

Segons la PGA of Amèrica, el primer data de 1962 quan Larry Bruce, en el forat 5 del Hope Country Club a Arkansas, un par 5 de 439 metres, embocava la seva bola des del tee després de jugar per sobre d’uns arbres en fer dogleg el forat.

El segon està datat en 1995 i el seu autor va ser Shaun Lynch, en el Teign Valley Golf Club de Christow a Anglaterra, al forat 17 -també amb dogleg-, un par 5 de 453,5 metres amb un ferro 3. Lynch va jugar per sobre d’unes tanques d’una altura d’uns 7 metres i la bola va caure per l’altre costat en un pendent amb tan bona sort que va anar rodant fins a trobar el forat.

El següent el va signar Mike Crean en el Green Valley Ranch Golf Club a Denver, Colorado, en 2002. Creen va jugar el seu driver en el forat 9 del recorregut, un par 5 de 473 metres. Aquest és el forat en 1 més llarg registrat, gràcies al vent regnant en aquest dia i l’altitud del camp.

El més recent va ocórrer en el Royal Wentworth Falls Country Club en Nova Gal·les del Sud, Austràlia, al novembre de 2007. L’afortunat va ser Jack Bartlett, un jove de 16 anys que va veure com la seva bola entrava directament en el forat del 17, un par 5 de 467 metres que igual que els dos primers feia dogleg.

Desplaça cap amunt