Golf Montanyà: Territori Johan Cruyff

El Club de Golf Montanyà és un dels camps preferits dels esportistes que desenvolupen la seva activitat professional a Catalunya. És més, el club està íntimament relacionat amb grans figures del Barça. Sens dubte, quan juguin en El Montanyà ho faran en territori Johan Cruyff, que ja en la seva època de jugador va adquirir un habitatge a la Urbanització i a partir de la inauguració del camp, en 1989, va començar a practicar el golf.

Amb el pas dels anys, va ser Pep Guardiola el que es va convertir en un assidu del camp (com Koeman, Txiki, Guardiola o Nadal, a la foto de portada) i les seves partides amb Johan es van convertir en un clàssic del Montanyà. També Louis van Gaal i, últimament, l’ex entrenador del FC Barcelona de básquet, Saras Jasikevicius, han estat devots d’un camp extrardinario en el qual gaudir de la seva altra passió: el golf
Però l’empremta que va deixar Cruyff en el Montanyà va ser immensa. Una vegada retirat de les banquetes, es passava dies sencers en el club. Després de la seva defunció, en 2016, el club li va rendir un sentit homenatge i va instal·lar una placa i una escultura en la sortida i el green del forat 14, el número del seu mític dorsal.

La seva històrica frase “Salid y disfrutad” resa per sempre com a filosofia de vida i esport que va pregonar el crack holandès. D’aquesta manera, aquest par 3 de 159 metres des de grogues, amb un tee elevat i un green defensat per un hazard frontal, s’ha convertit en un dels més emblemàtics de Catalunya.

Desplaça cap amunt