Carlota Ziganda, la neboda del ‘Cuco’ que revoluciona el golf

La heroína de la Solheim Cup serà un referent per les 81.500 dones federades espanyoles

A més de l’impacte econòmic i popular que ha tingut la disputa de la Solheim Cup en el Finca Cortesín Golf de Casares (Màlaga), la gran actuació de Carlota Ziganda, l’autèntica artífex del triomf d’Europa, de ben segur que impulsarà el golf femení espanyol. Ja han sorgit les primeres comparacions amb Severiano Ballesteros, el geni càntabre que va revolucionar el golf espanyol en els anys vuitanta. Carlota ho té tot, talent, personalitat i carisma, per a ser l’efecte impulsor definitiu d’un esport que ja està en clar creixement, amb un total de 81.500 dones federades, un 28% del total de llicències de golf a Espanya, i 6.000 llicències més que al 2020. És important ressaltar que més de 12.000 llicències corresponen a menors de 21 anys, de les quals 8.600 són menors de 16 anys. La figura de Carlota serà, sens dubte, l’exemple a seguir per a totes elles i les noves joves que s’acostin al golf. 

Elogis del seu oncle

Per a conèixer millor la dimensió humana i com a esportista de Carlota Ziganda, res millor que la valoració que el seu oncle José Angel ‘el Cuco’ Ziganda, ex futbolista d’Osasuna i Athletic i actual entrenador del Huesca, fa en una entrevista en el diari Online Relevo, que pel seu interès reproduïm parcialment: “Sobretot, és algú amb uns valors personals molt importants, donant-li molt valor a la família, respectant sempre, valorant sempre. És molt pròxima al que són els valors de respecte, d’educació, de valorar el que té i saber l’afortunada que és de tot el que està aconseguint. En aquest sentit, és una persona impressionant en tots els nivells”. 

Del futbol sala al golf

“Esportivament té un do especial per al golf. Quan juga bé és capaç de fer el que ha fet a la Solheim. Fins i tot quan no juga bé és especial perquè sempre fa coses diferents. Al seu cap i a les seves mans té autèntica màgia i per això és una esportista que està aconseguint coses importants. Ha practicat tot tipus d’especialitats esportives. Fins als 10 anys jugava a futbol sala i la veritat és que ho feia súper bé. Té destresa amb els peus i amb les mans, té coordinació i sempre ha estat molt dotada per a l’esport. Ja quan es va dedicar d’una manera més completa al golf, en la seva categoria sempre ha estat la millora”, explica el seu oncle. 

Desplaça cap amunt