“Hem remodelat Golf Serres de Pals pensant en nous jugadors”

Lluís Parera explica com ha anat el procés per tornar a obrir el camp de golf 13 anys després i amb la nova orientació que li ha donat la família propietària

Em pot explicar com ha estat el procés d’obrir de nou Serres de Pals?

Fa uns 24 mesos, després de la postpandèmia, es va decidir reobrir Serres de Pals. El tema és que s’ha refet una mica respecte al projecte original, perquè avui en dia aquests projectes han de ser completament sostenibles. Tenim la sort d’estar connectats a la depuradora de Pals, que està al costat del camp de golf i s’ha fet una ràpida remodelació per tenir un camp fàcil, ràpid i per a tots els públics.

Com heu dissenyat aquests nou forats?

El camp estava dividit en tres zones, dues de les quals per sort quedaven dins de la finca, una part de Serres amb arbres i l’altra queda amb links amb llacs a la part de baix.

Ha costat molt recuperar el camp?

La veritat és que havíem fet un hivernatge important durant tots aquest anys i l’única cosa que ens ha costat més és fer un canvi de gespa amb bermuda, molt més resistent a les malalties i al tema de la sequera.

També recupereu la Casa club?

Sí, hem recuperat la Casa club, el camp de pràctiques, l’aparcament… El jugador gaudirà una mica de les mateixes instal·lacions que tenia abans. De fet, hem afegit sis pistes de pàdel, vòlei platja, futbol, futbito…

És un complex que va una mica més enllà del golf…

Sí, jo crec que és important tenir també altres esports per poder-los creuar amb el golf i és una manera d’apropar el golf a nous esportistes. Quan estan a les instal·lacions perden la por de provar aquest nou esport per ells.

Quin tipus de jugador espereu?

Busquem gent que tingui poc temps i que vulgui jugar ràpid, i després els principiants. A part de ser un recorregut llarg s’ha fet un tee nou, executive i va molt bé per a la gent que està començant a jugar al golf, no només els infants, sinó també els adults.

El camp encara deu estar una mica tendre, no?

Jo crec que al principi els jugadors trobaran molt bé la gespa, perquè ja fa 20 mesos que hi treballem, però encara quedaran coses per completar, com el restaurant, la botiga o l’escola.

La idea és obrir només uns quants mesos a l’any?

Jo crec que es pot considerar com una ampliació de Golf de Pals per a la temporada alta, que és de la primavera fins a l’octubre, i a l’hivern tancarà perquè el jugador tingui l’oportunitat de jugar a Golf de Pals, que és al costat.

L’espai dedicat a festivals d’estiu ha deixat lloc al golf de nou…

Ara hem remodelat la instal·lació i s’ha deixat una zona al costat del camp de pràctiques per fer tot tipus d’esdeveniments. Hi ha moltes oportunitats de festivals d’estiu, com vam tenir en el seu moment on ara hi ha els forats.

La gestió es farà des de Golf de Pals?

De moment, el personal és el mateix, amb la família Parera al front, amb la Maite i el Lluís. Sí que hi haurà una mica de regeneració amb gent nova a l’equip.

Tenim camp de nou per molt de temps?

Sens dubte! I una cosa molt interesant és que hem posat màquines autònomes per fer el manteniment del camp, sense contaminació acústica. És una prova que fem amb l’empresa i tindrem un robot al camp de pràctiques per tal de barrejar sostenibilitat amb tecnologia i innovació. Penso que serà molt interessant.

Per la família Parera ha estat una nova il·lusió obrir la instal·lació?

Sí, al meu pare li feia moltíssima il·lusió obrir el camp, i sembla com si s’hagués tret 30 anys de sobre, perquè ha estat el primer que ha empès el projecte i té moltes ganes de tirar-lo endavant. En el futur, hi ha la possibilitat de fer nou forats més dins de la finca. Ja tenim un petit dibuix per poder fer aquesta ampliació.

Doncs moltes felicitats per aquest nou camp on gaudir del golf a la Costa Brava!

Uns quants membres de la nova Junta van poder gaudir de Serres de Pals el primer dia que obria el camp, el passat 16 de juny

Desplaça cap amunt