La dieta ideal dels golfistes

El golf és un esport de llarga durada i, per tant, implica que la hidratació sigui un aspecte de gran importància a tenir en compte. A més, és un esport de precisió i resistència que es desenvolupa a l’aire lliure i en camps de dimensions considerables. És per això que la dieta per a golfistes exerceix un paper important en la pràctica d’aquest esport.
La Federació Catalana de Golf, en un article que pel seu interès reproduïm, recomana seguir els següents passos:


BEGUDES
Una bona hidratació és fonamental, ja que ens permet reposar el líquid perdut a través de la suor, regula la temperatura del cos i disminueix la pressió sanguínia. Una de les principals causes que produeixen fatiga són els canvis de nivells d’aigua en l’organisme. En aquests casos es pot experimentar pèrdua de velocitat i distància en el swing a més d’una pèrdua de concentració, coordinació i energia.

 Durant un recorregut pel camp és recomanable hidratar-se cada 20 minuts. Es pot beure aigua o begudes isotòniques. En cas de seguir una dieta hipocalórica es pot optar per les begudes esportives sense sucre. En finalitzar, en canvi, es poden prendre sucs de fruites per a recarregar energies.


ABANS DEL PARTIT
Prèviament a la partida, l’esmorzar ha de ser ric en hidrats de carboni, ja que són la font principal d’energia. Per exemple, es poden menjar cereals amb iogurt o llet, o fruita. Un error que cometen molts golfistes és no menjar res quan juguen d’hora als matins, això provoca que cremin ràpidament les reserves energètiques i, per tant, experimentin un notable cansament en realitzar l’activitat física.
En cas que es jugui a la tarda, el més recomanable és menjar aliments rics en hidrats de carboni 2 o 3 hores abans de realitzar l’activitat esportiva.


DURANT EL JOC
Mentre s’entrena o es juga és important recordar que cal hidratar-se i no esperar a tenir set ja que aquesta ja és un senyal de deshidratació. A més, és recomanable menjar fruites, cereals, ametlles, nous o panses ja que aportaran nutrients, vitamines i hidrats de carboni que l’organisme necessita. El golfista britànic Justin Rose explica que, en la seva opinió, el més important durant un joc és regular els nivells de sucre en la sang. És per això que ell sol prendre un plàtan i un grapat de nous.


DESPRÉS DE LA COMPETICIÓ
Quan l’esport s’ha realitzat durant el matí, l’hora d’acabar coincideix amb l’hora del dinar. L’ideal seria consumir hidrats de carboni ja que són la font principal d’energia de l’organisme acompanyat d’aigua o begudes esportives. Això garantirà una ràpida i millor recuperació. En cas que el jugador decideixi no menjar res fins a l’hora de sopar es recomana, almenys, menjar alguna fruita o barretes de cereals.

Cal ser conscient que l’alimentació juga un paper fonamental en el rendiment esportiu. A més, és important seguir una dieta equilibrada durant la resta del temps, no sols durant la jornada de golf. És per aquest motiu que es recomana menjar peix unes 4 vegades per setmana, 5 peces de fruita / verdures diàries i evitar els dolços i brioixeria industrial.

Desplaça cap amunt