Tips que desconeixes de golf

Com un dels esports més antics del món i un dels més populars ,  el golf té els seus propis mites i llegendes. Aquí, a través el blog del camp de golf de Riu Real, revelem deu divertits tips de golf que probablement desconeixies. A continuació, descobriràs una mica d’història, geografia i ciència que et faran pensar la pròxima vegada que juguis al golf a la Costa del Sol.

L’esport més antic del món?
Els anals de la història situen al golf en el segle quinze quan suposadament es va inventar a Escòcia. Segons els xinesos, ells ho van inventar abans però sigui el que sigui la data exacta, el golf es troba entre els esports més antics del món.

El club de golf més antic del món

Aquest rècord pertany al Prestwick Golf Club, de nou a Escòcia, que es va fundar en 1860. Des de llavors, els clubs de golf s’han proliferat per tot el món.

La probabilitat d’un ‘hole in one’
Un dels cops més difícils de golf (i el somni del golfista) és sens dubte un ‘hole in one’. Quan veiem la probabilitat entenem la seva dificultat perquè el jugador mitjà té una possibilitat entre 12.500 d’aconseguir-lo mentre un golfista professional té una entre 2.500. Aconseguir dos ‘hole in one’ en un en el mateix partit és pràcticament impossible ja que la probabilitat d’això ocorri és d’una entre 67 milions.

Els birdies i els albatross
‘Bird’ en l’argot americà significa excel·lent i dona el seu nom al final de ‘birdie’. El jugador A.B. Smith va inventar la frase al Atlantic City Club quan va fer un ‘birdie’ en 1903. El primer albatros del món es va aconseguir al Durban Country Club a Sud-àfrica en 1931.

El golf entre fronteres
El Green Zone Golf Club se situa a la frontera entre Finlàndia i Suècia. La meitat dels 18 forats es troben en un país i l’altra meitat en l’altre, però no necessites passar pel control de passaports durant el partit!

La mesura sí que importa
Antigament, els forats es feien d’una grandària aproximada, però des de 1891 tots els forats en un camp de golf mesuren exactament 10,8 centímetres segons el decret del Royal and Ancient Golf Club of St Andrews (de nou) a Escòcia.

Més lluny a l’estiu
Les pilotes de golf s’estoven una mica amb la calor la qual cosa els fa arribar més lluny. Aquesta és una dels avantatges de jugar al golf, per exemple, a la Costa del sol on el sol brilla durant més de 320 dies a l’any i les temperatures diürnes ronden uns 18 a 20 graus de mitjana.

Més clots
A més d’arribar més lluny amb la calor, les pilotes de golf també aconsegueixen més distància i menys resistència a l’aire gràcies als seus clotets. Les pilotes de golf americanes solen tenir una mitjana de 336 clotets mentre les britàniques tenen 330.

Desplaça cap amunt